ASW tim čeka na vas. Više detalja

Vesti

Donete izmene pravilnik o pdvDana 24. decembra 2021. godine donet je Pravilnik o porezu na dodatu vrednost koji je objavljen u Službenom glasniku broj 127/2021. Pravilnik je stupio na snagu 25. decembra 2021. Godine. Izmene Pravilnika su usmerene na usklađivanje pravila o izdavanju i sadržini PDV računa sa novim propisima o elektronskom fakturisanju i propisima o fiskalizaciji.

Elektronsko fakturisanje
  • Ukoliko se PDV račun izdaje kroz sistem elektronskih faktura, isti ne mora da sadrži podatak o mestu izdavanja računa.
  • Datum uplate avansa je propisan kao novi obavezni element avansnog računa.
Fiskalizacija
Propisano je da se fiskalni račun koji izdaje obveznik PDV koji evidentira promet preko elektronskog fiskalnog uređaja u skladu sa zakonom kojim se uređuje fiskalizacija, smatra računom u smislu Zakona o PDV. Kako bi se omogućila adekvatna primena ovog novog pravila propisano je da fiskalni račun koji se izdaje u skladu sa zakonom kojim se uređuje fiskalizacija, a koji sadrži podatak o PIB-u primaoca fiskalnog računa, ne mora da sadrži ostale podatke propisane Zakonom o PDV i Pravilnikom, koji nisu obavezni u skladu sa propisima kojima se uređuje fiskalizacija.

Revizori, savetnici, stratezi, oni koji rešavaju probleme, fokusirani na izvrsnu uslugu i osnaživanje klijenata da kontinuirano razvijaju svoj posao.